Как да изберем нашите камъни?

Когато искаме да се сдобием с камък и да се възползваме от неговите магически свойства, на първо място идва въпросът Кой камък е за мен? Има различни начини да разберем кои минерали биха могли да ни действат по най-благоприятния начин. Ето някои от тях, които съм експериментирала и искам да споделя с вас:)

Следвайте интуицията си: Ако често разчитате на интуицията си в живота и сте особено възприемчиви към енергиите на камъните, можете да изберете камък, просто като го погледнете. Често изборът на камък се прави с любов от пръв поглед и добра интуиция.
Доверете се на цветовете: Дори и да не знаете значението на цветовете на камъните, можете да се ръководите от цветовете, които ви привличат. Като цяло, това привличане не е тривиално и може да е знак за перфектна съвместимост.
Прочетете за камъните: Ви интернет можете да намерите много материали, за да обогатите знанията си относно камъните. Като печатни издания има и редица ръководства, книги, речници и дори пълни литотерапевтични указатели. Благодарение на тях ще можете да намерите камъните, които наистина отговарят на нуждите ви по отношение на добродетелите. Можете също да изберете тези, чиято история и произход ви вдъхновяват най-много.
Изберете според вашия астрологичен знак: Ако сте фен на астрологията, можете да избирате своите камъни според вашия знак. Всъщност всеки камък има определен афинитет с един или повече астрологични знаци. По този начин камъните позволяват да се подчертаят, смекчат или компенсират определени черти на вашата личност, които са тясно свързани с астрологичния ви знак. Ако искате да подарите на някого камък, изборът според знака е страхотна идея, за да сте сигурни, че не грешите.
Изберете според целевите чакри: Както при астрологичните знаци, всеки камък е свързан с една или повече чакри. Например, можете да използвате камък, който влияе на гърлената чакра, за да подобрите вашите комуникационни умения, или камък, който влияе на чакрата на третото око, за да развиете вашето ясновидство, интуиция и креативност.
Изберете формата, която ви подхожда най-добре: Ако искате да носите своя камък като бижу, ще имате избор между пръстени, колиета, обеци или гривни. Ако предпочитате да носите камък в джоба си, в чантата си или да го поставите в помещение, ще имате избор между обработени или необработени камъни, друзи и геоди. И не на последно място, ако търсите камък като декоративен предмет, ще имате избор най-вече между кутии, яйца, сфери и пирамиди.