Как да изберем своя камък?

Как да изберем своя камък?

Когато искаме да си купим камък, който да носим като бижу, или като украса или пречистващ камък за стаята си, веднага идва най-важният въпрос: Кой камък е за мен? Има различни начини да разбреме това, и в тази кратка статия искам да споделя с вас няколко от тях, които съм пробвала и намирам, че работят 🙂

Следвайте интуицията си: Ако често разчитате на интуицията си в живота и сте особено възприемчиви към енергиите на камъните, можете да изберете камък, просто като го погледнете. Често изборът на камък се прави въз основа на сърдечен удар и добра интуиция.
Бъдете водени от цветовете: Дори и да не знаете значението на цветовете на камъните, можете да се доверите на цветовете, които ви привличат. Като цяло, това привличане не е тривиално и може да е знак за перфектна съвместимост.
Прочетете за камъните: В интернет можете да намерите много източници, чрез които да обогатите знанията си за камъните, Има и редица печатни издания: ръководства, книги, речници и дори пълни литотерапевтични указатели. Благодарение на тези материали ще можете да намерите камъните, които наистина ви прилягат по отношение на добродетелите. Можете също да изберете тези, чиято история и произход ви вдъхновяват най-много.

Изберете според вашия астрологичен знак: Ако сте фен на астрологията, можете да избирате своите камъни според вашия знак. Всъщност всеки камък има определен афинитет с един или повече астрологични знаци. По този начин те допринасят да се подчертаят, смекчат или компенсират определени черти на вашата личност, които са тясно свързани със знака ви. Ако искате да подарите на някого камък, изборът според астрологичния знак е страхотна идея, за да сте сигурни, че няма да сгрешите.
Изберете според чакрите: Както при астрологичните знаци, всеки камък е свързан с една или повече чакри. Например, можете да използвате камък, който влияе на гърлената чакра, за да подобрите вашите комуникационни умения, или камък, който влияе на чакрата на третото око, за да развиете вашето ясновидство, интуиция и креативност.

Изберете формата, която ви подхожда най-добре: Ако искате да носите своя камък като бижу, ще имате избор между пръстени, колиета, обеци или гривни. Ако предпочитате да носите камък в джоба си, в чантата си или да го поставите в помещение, ще имате избор между обработени или необработени камъни, друзи и геоди. И не на последно място, ако търсите камък като декоративен предмет, ще имате избор между кутии, яйца, сфери и пирамиди.