Светът на камъните

Добре дошли в света на камъните

“Скъпоценният камък носи в себе си специфичен живот и оказва особено лечебно действие, стига да знаеш как да се свържеш с неговата енергия.” Това е казал нашият велик учител Петър Дънов преди много години. За мен минералите са истински дар от Бога и природата. Хората са разбрали това още в древността и от хилядолетия ги използват и обработват за направата на украшения, статуетки, различни предмети и разбира се за бижута и амулети. Те са толкова красиви, че много лесно свикваме да ги носим както заради тяхната красота, така и за магическите им свойства. Някои от тях можем да открием в много от камъните, други обаче са специфични за определени минерали. Затова в повечето модели на бижутата на LE BOUDOIR de Simonne съчетавам различни камъни според нюансите им и разбира се според тяхното влияние върху нас.

В тази страница ви предлагам да откриете кратка информация за свойствата на камъните, с които работя. А много повече за тях – в блога!

Ахатът е защитен камък с мощна сила, която ни помага да отблъснем негативните вълни и вредните влияния от заобикалящия ни свят. Този камък предпазва особено бременните жени и носи утеха в случай на раздяла. Спомага за добър вътрешен баланс, повишава самочувствието и ни помага да се приемем такива, каквито сме. Ахатът, използван от древни времена, помага за облекчаване на много физически и психически заболявания. Действа бавно, но ефективно върху тялото, като успокоява определени заболявания като кожни проблеми, глаукома, инконтиненция, запек и нервни разстройства. Намалява стреса, страховете и напрежението.

Аметистът се смята за камъка на смирението и камъка на мъдростта. Стимулира креативността, въображението и яснотата. Този камък помага за медитация, концентрация и духовно извисяване. Освен това се грижи за смекчаване на негативни чувства и емоции като гняв, страх, тревога, тъга и скръб. Забележително свойство и добродетел на аметиста е, че той пречиства места, предмети физическото тяло, но също така и аурата и има силата да пречиства и презарежда други камъни и минерали. . Носейки бижута с аметисти, ще се възползвате изцяло от всички негови свойства, които той осигурява през целия ден, веднага щом ги носите.

Аквамаринът е камъкът на гадателските изкуства, който изяснява възприятията на медиумите и ясновидството. Прави комуникацията с другите по-хармонична и засилва зараждащата се любов или крехка връзка, или засилва и укрепва вече установена връзка. Аквамаринът има положителен ефект върху психиката и интелекта, но също така е известно, че играе положителна роля за нашето физическо състояние. Редовно се използва за пренастройка на чакрите в тялото ни. Действа положително върху имунната система, като я съживява, укрепва и балансира.

Халцедонът е камък с много положителна енергия, носещ нежност и спокойствие и облекчава тъгата. Има силно влияние върху фронталната чакра и се препоръчва за хора, които се чувстват агресивни и раздразнителни. Халцедонът улеснява комуникацията и диалога с околните. Съществува в различни цветове, някои от които имат специфични свойства. Cиният, сивият и лилaвият хaлцeдoн пoмaгaт дa ce oтъpвeм oт нeжeлaнитe нeщa в живoтa cи. Πoмaгa дa избягвaтe нeпpиятнитe eмoциoнaлни oбвъpзaнocти, ĸoитo пpичинявaт cтpec. Зeлeният Xaлцeдoн изocтpя внимaниeтo ни въpxy тoвa ĸaĸ дa ce oтнacятe ĸъм дpyгитe пo любящ нaчин. Poзoвият хaлцeдoн yĸpeпвa caмoчyвcтвиeтo. Белият хaлцeдoн, извecтeн oщe ĸaтo „ĸaмъĸът мaйĸa”, пpeдпaзвa oт нeгaтивизъм и изчиcтвa aypaтa. Cтaбилизиpa eмoциитe пo вpeмe нa тeжĸи вpeмeнa.

Перлата е преди всичко символ на женствеността. Носи мир и спокойствие на човека, който я носи и го подготвя за кръговрата на живота. Често се свързва с водата и планетата Луна, откъдето идва и вярата, че тя балансира емоциите. Белите перли са носят чистота и духовност. Ако имат бежови нюанси, тогава te придават мекота на характера и имат успокояващо действие. Когато перлата има сиви нюанси, тя притежава добродетелите на дискретността и скромността. Перлата с розови нюанси е свързана с любовта, нежноста и привързаността. И накрая, перлата със зелени отблясъци естествено намлява безпокойството и тушира страховете.

Розовият кварц е символ на любовта. Той е свързан директно с 4-та, сърдечната чакра. Представлява универсалната любов, но и нежността. Притежава свойството да смекчи твърдите сърца и да влияе на удоволствията и радостите от любовта. Болките в сърцето отшумяват и отлитат благодарение на този камък. Розовият кварц също е камък на мира и приятелството. Помага на онези, които го носят, да прощават, но и да уважават както себе си, така и другите.

Планинският кристал е приемащ, излъчващ и усилващ енергиите камък. В литотерапията е идеален за въображението и за ясновидството. Също така ви позволява много бързо да достигнете високи нива на медитация. За всичко, което е свързано с енергийни блокажи, планинският кристал позволява да се стабилизира и хармонизира етерното тяло, както и скоростта на вибрациите на тялото. Използва се за презареждане, подсилване и активиране на други кристали и минерали. Планинският кристал е камък от светлина и чистота, който също се използва за усилване на собствените си сили и собствената енергия, собствената си светлина и играе роля на пречиствател по отношение на аурата.

Известно е, че флуоритът внася интелектуална яснота и ред в мислите. С негова помощ ожете да се сбогувате с психическите разстройств

а и емоционалната нестабилност. Ще ви помогне в духовното ви пътуване, като ви насърчава да медитирате. Помага за повишаване на концентрацията и паметта и да намали учебните затруднения. Надарен с успокояваща сила, флуоритът ще премахне безпокойството и стреса ви. Никога повече няма да изпитате емоционалното си преливане. Носейи го ще можете да се освободите от негативните си мисли, свързани с миналото ви, за да полетите. Нормално е да се страхувате от бъдещето и да губите доверие в него. Благодарение на флуорита никога повече няма да се страхувате. Освен това камъкът ще успокои състоянията на хронична тъга и ще намали всеки гняв, който може да изпитвате.

На емоционално ниво коралите са полезни, защото помагат за визуализацията и потока на жизнената енергия. Създават чувство за комфорт благодарение на успокояващото им въздействие върху страдащите от тъга. Коралът също има качеството на възстановяване на аурата след определени травми. Той стимулира вдъхновението и самочувствието, връща смелостта и решителността. Коралът е много ефективен за нервни хора, тъй като се казва, че може да ни дари интуиция, мъдрост, дипломатичност и въображение. Счита се за мощна защита срещу врагове, лошо око, магии и проклятия. Твърди се, че може да помогне да се отпуснете, да преодолеете вътрешни и емоционални конфликти.